Waar is Jan nu? In Santiago de Compostella


Jan leeft zijn droom en reist met zijn motor de wereld over.

Waar is hij nu?

In Santiago de Compostella

In Santiago de Compostella voor de kathedraal. Op dit plein verzamelen iedere dag de bedevaartgangers die aankomen zich. Een gemoedelijke, bijna gelaten sfeer. De bedevaartgangers zijn vaak vele weken onderweg geweest, meestal alleen, op deze tocht. Nu beseffen ze dat ze het hebben volbracht en dat het voorbij is.

Hoewel, de die-hards gaan hierna nog door naar Fisterra, waar het echte eindpunt van de bedevaart is.
In Tarifa

Onderweg naar Tarifa zie je dan opeens een ander continent, Afrika, liggen. De kust van Marokko lijkt niet eens zo heel ver weg. Bijzonder moment én bijzonder gevoel.


Op Gibraltar

Een bijzondere plek, dat Gibraltar. Het is verwarrend Engels, zo diep in het zuiden van Spanje. Het bruist er van de activiteiten. 

Het is er behoorlijk druk in het centrum. Daarbuiten, helemaal aan de zuid-zijde daarentegen heerlijk rustig. Er hangt wel een goede energie daar op Gibraltar.


In Nerja

In het stadje Nerja (Spanje) bij de Middelandse Zee.


In Orgiva

In het dorpje Orgiva met uitzicht op de uitlopers van de Sierra Nevada.


In La Manga del Mar Menor

Eindelijk weer bij de zee (nu de Middelandse Zee) sinds ik op 15 maart Zandvoort verlaten heb. Wat voelt het toch goed om met blote voeten over het zand en door het water te lopen.


In Les Estables, Frankrijk

De deur van dit kerkje stond open toen ik het dorpje Les Estables aan het verkennen was. Binnen was een enorm krachtig energieveld te voelen. Door een leylijn? Misschien. Om het kerkje lopend voelde ik niets en bomen groeien daar niet veel waardoor ik dat niet voor oriëntatie van de leylijnen kon gebruiken.In Mechelen

Sint Jan de Doper kerk in Mechelen

Ik logeerde in de buurt van Mechelen, dus ben ik natuurlijk ook naar de kerk daar geweest. 

En ja hoor, een duidelijk voelbare leylijn die vlak voor de kerkdeur loopt. Ook deze was duidelijk te herkennen aan de bomen met de gesplitste stammen.


In Deventer

Bij de Bergkerk in Deventer

Onverwachts moest ik in Deventer zijn. Daar blijkt een krachtige leylijn door de Bergkerk te lopen. Uiteraard heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kerk te bezoeken.

Binnen in de kerk is de energie van de leylijn goed te voelen op de plek waar blijkbaar vroeger het hoofdaltaar stond.

Ik ben ook om de kerk gelopen om te voelen waar de leylijn liep maar kon dat niet goed invoelen.


In Eenigenburg

Ik vertelde aan Thea van Taracentrum Bed & Breakfast (een grote aanrader als je tot rust wilt komen op een spirituele plek)  over mijn zoektocht naar de leylijn bij de kerk in Oosterland.

Tot mijn verbazing vertelde dat er bij de kerk in Eenigenburg ook een leylijn loopt en dat zij daar 15 jaar geleden al was geweest met een workshop om daar de leylijn op te sporen.

De leylijn bevindt zich een paar meter van de waterput, en is te herkennen aan een rij bomen met gesplitste stammen.

Het kerkje is op een paar minuten lopen van het Taracentrum dus voordat ik in de ochtend op de motor stapte ging ik eerst langs de kerk.

De leylijn kon ik redelijk aanvoelen, maar duidelijk zien door het rijtje bomen met de gesplitste stammen. Nog wat vaker leylijnen bezoeken en dan verwacht ik het beter te kunnen aanvoelen.


In Oosterland (nabij Wieringen Noord Holland)
Bij de leylijn bij de Sint Michaëlskerk 

Leylijnen zijn energiebanen die min of meer kaarsrecht langs het aardoppervlak stromen. Deze energiebanen zijn circa een meter breed en een meter hoog.

Bomen die op een leylijn staan hebben vaak een stam die is gesplitst (hoe dat heet in goed Nederlands weet ik niet). Op de voorgrond zie je 2 bomen die dat hebben op een paar meter afstand van elkaar staan. Als je goed kijkt zie je verderop nog zo'n boom staan. 

Voor de foto sta ik iets naast de leylijn, anders zijn de 3 bomen niet goed zichtbaar omdat ze op een rechte lijn achter elkaar staan.

Het aanvoelen van de leylijnen is een kunst op zich. Veelal wordt dit gedaan met behulp van een wichelroede.

Ik ga op mijn gevoel af en probeer in te voelen waar de energie stroomt. Op dit moment ben ik er mij lichtjes bewust van als ik mij er sterk op focus.

Misschien helpt het ook niet echt dat ik het in mijn motorpak doe, waarbij ik op dit moment circa 5 lagen draag om toch maar warm te blijven.

Tijdens mijn reis zal ik zoveel mogelijk van deze leylijnen opzoeken.


In Doornspijk (Veluwe)

In Zandvoort